Korrekturlæser, der kan mere end korrektur

Hos Tekstcentralen har vi mange års erfaring som korrekturlæsere af webtekster, salgsmateriale, brochuretekster, avis- og magasinartikler, fagbøger, universitetsopgaver og meget andet. Vores greb om dansk sprog er langt over det sædvanlige, og vi tør godt love, at dine tekster vil være glade for vores gode behandling – uanset hvilket niveau af korrekturlæsning du vælger.

Korrekturlæsning i dybden

Som korrekturlæser skal man være hurtig – men især grundig. Hvis vi en enkelt gang er i tvivl om en korrekt stavemåde, tjekker vi den – og tjekker igen – indtil vi er helt sikre. Ved fagterminologiske tekster tjekker vi de faglige ordbøger. En juridisk tekst kræver opslag i en juridisk ordbog. En medicinsk tekst fordrer et medicinsk leksikon. Osv. Du får altid et helt igennem fejlfrit produkt hos os, og vi bruger gerne en time ekstra – for dine tekster skal være perfekte.

Se mere under priser på korrektur >

En god korrekturlæser kan gøre en god tekst bedre

Vi kan ikke bare rette stavefejl, slåfejl og grammatiske fejl. Vi kan også foreslå stilistiske forbedringer, så sproget bliver mere flydende og levende. Samt luge ud i gentagelser, inkonsekvent sprog og overflødige sætninger og ord. Hvis teksten her og dér er uklar, kan vi stramme den op, så budskabet bliver mere tydeligt. Endelig kan vi strømline den, så den præcist rammer din målgruppe.

Sådan arbejder vi:

Selv en rutineret korrekturlæser kan ved en enkelt gennemgang overse småfejl. Derfor læser vi altid en tekst mindst to gange – uanset hvilket niveau af korrektur du har valgt. Ved nogle korrekturløsninger bliver det ofte til flere gennemlæsninger.

  1. I første gennemgang fjerner vi stavefejl, slåfejl, tegnsætningsfejl, grammatiske fejl etc.
  2. I anden gennemgang tjekker vi først for oversete småting. Ved Korrekturlæsning & Sprogrevision sørger vi desuden for at forbedre formuleringer, skabe større sproglig variation osv.
  3. Hvis du har bestilt Korrekturlæsning & Sprogoptimering, arbejder vi nu videre med teksten, indtil den på alle måder er en fornøjelse at læse.
  4. Efter korrekturlæsningen modtager du – sammen med det færdige resultat – en kortfattet rapport over vores rettelser (eventuelt med forslag til yderligere forbedringer af teksten).

Priser på korrektur

Vi tilbyder tre niveauer af korrektur, alt efter hvad du har brug for:

I modsætning til mange andre har vi intet "startgebyr". Mindste faktureringsbeløb er dog kr. 995. Opgaver for private skal altid forudbetales.

Rabatordninger

Ved faste, løbende aftaler om korrektur af f.eks. blogs eller nyhedsbreve kan vi i nogle tilfælde tilbyde mængderabat. Kontakt os og hør nærmere.

Hvilken løsning har du brug for?

Hvis du selv skriver udmærket, men blot vil være sikker på, at dine tekster er fri for smuttere, er det tilstrækkeligt med Korrekturlæsning Basis. Men hvis du samtidig ønsker at give dine tekster et sprogligt løft, skal du vælge Korrekturlæsning & Sprogrevision. De fleste vil kunne nøjes med en af disse to løsninger.

Korrekturlæsning & Sprogoptimering er målrettet tekster, som skal være på et meget højt sprogligt niveau. Det er f.eks. det rigtige valg i forbindelse med salg af eksklusive produkter eller i andre tilfælde, hvor teksten virkelig skal afspejle høj kvalitet.

Hvis Korrekturlæsning & Sprogoptimering ikke er nok, har du måske brug for en tekstforfatter >

Vi rådgiver gerne om den rigtige løsning. Hvis dine tekster efter vores mening trænger til mere end grundlæggende korrektur, fortæller vi det. Men valget er naturligvis helt op til dig.

Særtilbud til studerende

Er du ved at være færdig med et speciale, en bacheloropgave eller et SRP? Så er det måske en god idé at få en grundig korrektur af dit arbejde. Sproget og formuleringsevnen betyder en hel del for bedømmelsen, og en velskreven og fejlfri opgave kan sagtens give en karakter, der er ét til to niveauer højere. Det ved vi selv – af erfaring – og vi tilbyder derfor korrekturlæsning for studerende med en meget attraktiv rabat.

Priser: Frem til 31. december 2017 kan du få Korrekturlæsning Basis af et dansksproget speciale for kun kr. 0,14 pr. ord alt inklusive. Et speciale på 75 sider a 350 ord vil altså koste ca. kr. 3.675 alt inklusive (kræver forudbetaling).

Hvis du har brug for mere end grundlæggende korrektur, kan du vælge Korrekturlæsning & Sprogrevision. Med studierabat er prisen kr. 0,28 pr. ord alt inklusive (kræver forudbetaling).

Se meget mere om korrektur af dit speciale >

Vi korrekturlæser kun specialer og opgaver på dansk.

Du er velkommen til helt uforpligtende at kontakte os for en præcis pris på din opgave. Vi yder naturligvis altid fuld diskretion. Det er i øvrigt fornuftigt at kontakte os i god tid, for vi kan i perioder være fuldt booket – navnlig op til de store afleveringsterminer.

En korrekturlæser kan ikke gøre et dårligt speciale godt – men han kan gøre et godt speciale bedre.

Leveringstider på korrektur

Mindre opgaver (Korrekturlæsning Basis af tekster på op til fem sider) kan vi ofte klare fra dag til dag. Ved større tekster (f.eks. 100 sider) arbejder vi som udgangspunkt med en leveringstid på fem til seks dage – afhængigt af hvor travlt vi ellers har. Ofte kan vi i virkeligheden levere hurtigere, men vi vil hellere love for lidt end for meget.

Ved Korrekturlæsning & Sprogrevision samt Korrekturlæsning & Sprogoptimering vil leveringstiden normalt være mindst én dag for hver ti siders tekst. Kontakt os og hør nærmere.

Betalingsbetingelser

Betaling sker ved bankoverførsel. Betalingsfristen er senest otte dage efter modtaget faktura.

Korrekturlæser til kommercielle tekster

For en virksomhed er det helt essentielt, at der er læst ordentlig korrektur på de tekster, der anvendes i markedsføringen. Stavefejl og dårligt sprog giver et sjusket indtryk og kan i sidste ende koste kunder. Det gælder både virksomhedens hjemmeside, annoncer, brochurer og meget andet. Der er heller ikke noget så ærgerligt som at have brugt en mindre formue på tryk af tusindvis af brochurer, som efterfølgende viser sig at være fyldt med fejl. Det kan en rutineret korrekturlæser hjælpe med at undgå.

Søgemaskineoptimerede tekster kræver ekstra omhyggelig korrektur

Fremover bliver det endnu vigtigere at få korrekturlæst teksterne på kommercielle hjemmesider. Korrekt stavning og grammatik har nemlig fået betydning for en hjemmesides placering i Googles søgeresultater. Så hvis du ikke har sørget for, at dine søgemaskineoptimerede hjemmesidetekster er fejlfri, risikerer du simpelthen at ryge længere ned i søgningerne. Derfor er det en rigtig god idé at kontakte os – vi har nemlig både forstand på korrekturlæsning og på søgemaskineoptimering.

Læs mere om søgemaskineoptimerede tekster >

Korrektur af manuskripter

Vi har også erfaring med korrekturlæsning af bogmanuskripter (primært fagbøger og livsstilsbøger) og påtager os gerne opgaver for både forlag og for private. Hvis du som ny forfatter er færdig med et manuskript – hvad enten det er en fagbog eller en roman – kan det være fornuftigt at få det set igennem af en korrekturlæser, inden du sender det til et forlag. Det behøver ikke at være så dyrt (opgaver for private fordrer forudbetaling).

Tekster med flere forfattere

En korrekturlæser er nærmest uundværlig, hvis en tekst har flere forfattere. Vi kan sørge for overensstemmelse i brugen af sproglige termer, forkortelser, verbaltider, tegnsætning osv., så teksten fremstår helstøbt og harmonisk – selvom den er skrevet af forskellige.

Før du søger korrekturlæser

Korrekturlæsning

For en professionel korrekturlæser er det ikke nok at have tjek på retskrivning, grammatik og tegnsætning – i hvert fald ikke hos os. Man er også nødt til at have et omfattende ordforråd, overblik nok til at identificere og eliminere gentagelser, en god koncentrationsevne - og ikke mindst viden om, hvor man finder svar på det, man ikke ved (jo – det sker også for os).

Men det allervigtigste er udpræget sprogfornemmelse og sprogforståelse. Det er de to egenskaber, der adskiller en førsteklasses korrekturlæser fra de andre. Og dem udvikler man især ved at læse og skrive professionelt i mange år.

Tjek korrekturlæserens website

Man kan få et fingerpeg om en korrekturlæsers dygtighed ved at kaste et blik på hans eller hendes eget website. Du kan jo kigge dig omkring på disse sider. Hvis du finder én eneste stavefejl eller ét eneste tilfælde af grammatisk ukorrekt sprog, giver vi en gratis korrektur af dine webtekster ("forkert" kommatering gælder ikke – for der findes lige så mange meninger om kommaer, som der findes korrekturlæsere)!

Det får du – ekstra – hos os

Fordi vi ikke kun er korrekturlæsere, men også tekstforfattere, får du meget mere end korrekt tegnsætning, stavning og grammatik. Vi er også gode til at bedømme en teksts stilleje, formål og målgruppe – og derefter foretage rettelser og opstramninger i den samme stil. Du får altså ikke bare mekanisk korrekturlæsning, men målrettet og læserorienteret korrektur.

Kan I korrekturlæse alle slags tekster?

Ja, det kan vi faktisk - vi har i hvert fald endnu ikke måttet sige nej til et emne. Vores faglige baggrunde spænder meget bredt, og korrekturlæserne har kendskab til terminologien inden for mange forskellige områder. Og som noget af det vigtigste for en korrekturlæser: Vi ved, hvor vi finder svar på det, vi ikke ved.

Hvad er korrekt sprog?

Af og til kan der opstå tvivl om korrekt sprog – nemlig fordi Dansk Sprognævn har godkendt mange nye betydninger og stavemåder, der tidligere blev betegnet som fejl. Det har kun øget forvirringen og gjort det endnu sværere at finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert. Vi holder os derfor som udgangspunkt til ordenes oprindelige betydninger og staveformer – medmindre du udtrykkeligt beder os om noget andet. Det betyder f.eks., at vi ikke skriver majonæse, men mayonnaise, at vi skriver korrekturlæseren er forpligtet til og ikke korrekturlæseren er forpligtiget til, og at du gør dig selv en bjørnetjeneste, hvis du ikke sender dine tekster til korrektur hos os.

Vi benytter altid grammatisk komma – men mit Gefühl. Hvis helt striks grammatisk kommatering går ud over læseligheden af en sætning, er vi ikke bange for at udelade et komma. For os er læsevenlighed alfa og omega.

Selv en korrekturlæser kan komme i tvivl

Som korrekturlæsere er vores bedste våben vores eget kendskab til sproget. Men selv vi kan blive i tvivl – og derfor benytter vi naturligvis et større arsenal af bøger. I reolerne står der både retskrivningsordbøger, nudanske ordbøger, grammatikker, fremmedordbøger, synonymordbøger, etymologiske ordbøger og bøger om idiomatiske udtryk. Og vi bruger dem alle – hellere én gang for meget end én gang for lidt.

Vil du gerne høre, hvad en erfaren korrekturlæser kan gøre for dig? Så kontakt os >

Korrekturlæsning af andre sprog

Har du brug for korrektur på andre sprog end dansk? Det kan vi ofte hjælpe med. I nogle tilfælde kan vi selv læse korrekturen. Andre gange vil vi henvise dig til freelance-korrekturlæsere, der enten har et andet sprog som modersmål eller har studeret sprog på højeste universitetsniveau. Vi kan derfor tilbyde korrekturlæsning på de fleste europæiske sprog. Kontakt os gerne for tilbud.