FAQ – ofte stillede spørgsmål

Vi får jævnligt spørgsmål fra virksomheder og andre, der overvejer at hyre en professionel tekstforfatter. Ofte er det de samme spørgsmål, der går igen, og nogle af dem kan du læse svarene på her:

Hvor længe har Tekstcentralen eksisteret?

Grunden til Tekstcentralen blev lagt i sensommeren 2010, så vi er ikke novicer. Desuden har vi lang erfaring fra andre sammenhænge, og det er nok det, der har gjort os til en succes i en meget uigennemskuelig branche.

Hvem skriver teksterne hos jer – og læser korrektur?

De fleste tekster bliver skrevet her i huset, men vi samarbejder med dygtige freelance-tekstforfattere og korrekturlæsere og kan i spidsbelastningsperioder altid trække på dem. Ingen tekster bliver dog afleveret til kunden, før de er godkendt af Rasmus Thor Hjordt.

Skriver I altid forfra – eller kan I finde på at genbruge f.eks. salgsbreve?

Vi skriver altid fra scratch. Dels fordi ingen kunder er éns – heller ikke selvom de er i samme branche – og dels fordi vi selv hele tiden lærer nyt. Vi følger nemlig altid op på en opgave og bliver dermed hele tiden lidt klogere.

Hvis jeg har ændringsforslag til jeres første udkast, får jeg så en ekstraregning?

Nej, det gør du ikke. Hos os er en opgave først afsluttet, når du er helt tilfreds, og regningen lyder altid på det, vi aftalte. Men hvis du to måneder senere ønsker ændringer i den oprindelige tekst, er det naturligvis en ny opgave.

Har I erfaring med tekster for min branche?

Måske – i hvert fald har vi erfaring med tekster til mange forskellige virksomheder i mange forskellige brancher (du kan se et udsnit af dem i vores referenceliste). Men uanset hvad er vi hurtige til at sætte os ind i nye produkter og nye brancher og kan faktisk skrive om alt.

Kan jeg se eksempler på tekster, I har skrevet?

Ja, det kan du godt. Men ikke af alt – for vores kunder har naturligvis fuld copyright til de tekster, vi har leveret.

Kan I også skrive om svært tilgængelige emner, som f.eks. tekniske eller juridiske?

Ja, det kan vi. En tekstforfatter skal kunne skrive om et hvilket som helst emne. Men skrivning af tekster er ofte et ping-pong-spil mellem tekstforfatteren og kunden, og nogle gange har vi naturligvis brug for mere input end andre gange.

Kan jeg få garantier for mersalg eller presseomtale?

Ingen seriøs tekstforfatter kan garantere dig, at hans tekster vil øge din omsætning eller skaffe dig omtale i pressen. Men vi kan love dig velskrevne og fejlfri tekster, som giver lyst til at læse videre – og så er du godt på vej mod mersalg.

Kan jeg få fuld fortrolighed, hvis jeg ønsker det?

Naturligvis. Uanset hvilken opgave vi udfører for dig, kan vi garantere fuld fortrolighed – hvis du beder om det.

Hvordan bliver man en god tekstforfatter?

Det er svært at svare endegyldigt på, men her i huset er vi alle sat i verden med et helt unikt og fantastisk medfødt talent... Nej, spøg til side. Et medfødt talent er nødvendigt. Men det er ikke nok. Det er heller ikke nok med en journalistisk eller akademisk uddannelse. Faktisk kan det være en direkte ulempe. Til gengæld er det nødvendigt, at man har elsket at læse og skrive siden barnsben. Jo mere man læser og skriver, jo bedre bliver man selv til at skrive. Og når man så har arbejdet som professionel skribent i årevis – så kan man efterhånden begynde at kalde sig en rigtig tekstforfatter.

Vil du gerne høre mere eller har du spørgsmål om kunsten at vælge tekstforfatter? Så kontakt os >