Speciale – få dog en korrekturlæser

Dit speciale er kronen på fem års hårdt slid – og afslutningen på hele din uddannelse. Specialet skal vise, at du behersker akademisk metode og kender forskningen inden for dit fag – samt at du sprogligt befinder dig på et akademisk niveau. Med Tekstcentralens professionelle korrekturlæsere bliver dit speciale lige den tand bedre – og fejlfrit.

Korrektur forbedrer ikke det faglige niveau i dit speciale. Men en fejlfri afhandling præsenterer sig langt bedre, og hvis du vælger Korrekturlæsning & Sprogrevision bliver der luget ud i dårlige formuleringer, unødige gentagelser og talesprog. Specialet fremstår simpelthen mere helstøbt – og det elsker enhver vejleder.

Se priser >

Det kan vi gøre ved dit speciale

Vores korrekturlæsere kan ikke gøre et dårligt speciale godt, og de kan ikke hæve en bundkarakter til en topkarakter. Men de kan gøre de fleste specialer bedre – relativt set – og ofte hæve karakteren. Undtagelsen er de specialer, som i forvejen står til topkarakter… samt de få specialer, som fagligt set er for svage til, at korrekturlæseren kan gøre en forskel.

Sådan arbejder vores korrekturlæsere

Ethvert speciale korrekturlæses to gange. Hvis du bestiller Korrekturlæsning & Sprogrevision, anvendes første gennemlæsning til at forbedre formuleringer, skabe større sproglig variation etc. I anden gennemlæsning udryddes de småfejl, der er overset i første omgang. Af og til kan et speciale dog kræve så megen omskrivning, at korrekturlæseren til dels også må bruge anden gennemgang til at forbedre formuleringer og derfor må nedprioritere mindre vigtige småfejl.

Større sproglig variation

Mange specialestuderende har en tendens til at benytte de samme gloser og udtryk igen og igen. Med Korrekturlæsning & Sprogrevision skaber vi større sproglig variation ved hjælp af synonymer og omskrivninger. Ofte drejer det sig om overflødige passager, der kan fjernes, hvorved specialet bliver strammere og mere læsevenligt.

Se 12 gode råd til din skriveproces >

I adskillige specialer ser vores korrekturlæsere, at de samme tekstafsnit gentages i det uendelige. F.eks. kan næsten enslydende afsnit gentages i indledningen, i selve afhandlingen og i konklusionen. Det er helt unødvendigt og irriterer din vigtigste læser – nemlig din vejleder.

Forventninger til det korrekturlæste speciale

Du kan altid forvente, at dit speciale bliver forbedret i forhold til udgangspunktet. Vi kan ikke udrette mirakler – men vi kan næsten altid hæve et speciale til et lidt højere niveau.

I nogle tilfælde må vi bruge en stor del af arbejdstiden på simpelthen at gøre sætningerne forståelige. Dermed kan man ikke forvente, at sproget bliver fremragende – men specialet bliver mere læseligt. En sjælden gang kan et speciales sproglige niveau umuliggøre korrekturlæsning.

Specialer i alle fag

Vi kan korrekturlæse specialer i alle fag. Hvis vi møder et fagterminologisk begreb, vi ikke kender, slår vi det op – og om nødvendigt kontakter vi dig undervejs.

Priser på korrekturlæsning af specialer

Tekstcentralen yder studierabat på to niveauer af korrektur:

Korrekturlæsning Basis til kr. 0,14 pr. ord og Korrekturlæsning & Sprogrevision til kr. 0,28 pr. ord. Korrekturlæsning Basis er grundlæggende korrektur af stavefejl, slåfejl, tegnsætningsfejl etc. og er tilstrækkelig, hvis du selv skriver udmærket. Men hvis du ikke er særligt sprogligt stærk – eller bare gerne vil have korrekturlæserens professionelle øjne på dit sprog – og har brug for forbedrede formuleringer, sproglig opstramning, større variation og sanering i antallet af gentagelser, skal du vælge Korrekturlæsning & Sprogrevision. Prisen er den dobbelte – og det er leveringstiden også.

Læs mere om vores niveauer af korrektur >

Du kan selv bruge ordoptællingsfunktionen i Word til at finde ordantallet (specialet skal selvfølgelig være færdigt, før du kan beregne den endelige pris). Studierabat ydes kun til studerende, som modtager SU.

Korrektur af specialer skal altid forudbetales.

Sådan gør du

Du kontakter os og bestiller tid, gerne nogle uger før du skal aflevere specialet. Derefter afsætter vi det anslåede antal dage i kalenderen. I nogle perioder kan vores korrekturlæsere have meget travlt, så det er klogt at være i god tid. På den aftalte dag mailer du os specialet i en almindelig Word-fil, og efter korrekturlæsningen sender vi det rettede speciale retur.

Bestil korrektur af dit speciale nu – kontakt os lige her >

Samtidig får du en lille rapport over, hvad vi har gjort. Erfaringsmæssigt ved vi, at der i de fleste specialer findes en eller flere uforståelige sætninger, som korrekturlæseren ikke kan gennemskue. De sætninger bliver markeret i teksten, og vi nævner dem i vores rapport til dig.

Leveringstid

Korrekturlæsning Basis af et speciale på maksimalt 80 sider kan som regel klares på fire dage. Korrekturlæsning & Sprogrevision af 80 sider kræver op til syv-otte dage. I tilfælde af tidsnød kan det dog ofte nås hurtigere.

Husk, at du efter korrekturlæsningen selv skal have tid til at gennemgå specialet igen – især, når det drejer sig om Korrekturlæsning & Sprogrevision. Det betyder, at du skal lægge mindst én dag til vores leveringstid, hvis du skal overholde din planlagte afleveringsdato.

Se 12 gode råd til din skriveproces >